Příprava a uchovávání jídel
Způsob ohřevu jídel
Krabičky obdélníkového tvaru jsou uvnitř rozděleny na segmenty a ty jsou označeny samolepkou s upřesňující informací, o jaké jídlo se jedná, tj. snídaně, dopolední nebo odpolední svačina, oběd či večeře, a piktogramem, zda je třeba jídlo ohřívat.
Obvykle platí, že snídaně a svačiny nevyžadují ohřev, oběd a večeře ano – ale pochopitelně se to může v jednotlivé dny lišit. Způsob ohřevu závisí ve větší míře na vašich možnostech než na omezeních z naší strany. Pokrmy lze ohřívat buď nejpraktičtěji v mikrovlnné troubě – v dodané krabičce (doporučený ohřev při výkonu 750W je 2-4 minuty) nebo je možné jídlo přesunout do skleněné, keramické nádoby a prohřát v klasické nebo horkovzdušné troubě, některé přílohy jsou chutnější, pokud si je ohřejete napařením, maso a luštěniny lze ohřát na pánvičce – opět záleží na vašich prioritách a časových možnostech.
Krabičky skladujte při teplotě 0 – 5°C.
Likvidace obalů
Abychom k vám v pořádku doručili denní menu, využíváme jako obal plastové krabičky. Každý den jich obdržíte 4-5ks. Vzhledem k tomu, že se jedná o 100% recyklovatelný plast, žádáme Vás s ohledem na ekologický dopad o spolupráci při recyklaci. Po konzumaci všech pokrmů stačí krabičku vypláchnout nebo odmastit a vložit do patřičného kontejneru na plastový odpad. Děkujeme.