Welness články
Jaro a játra
Jaro je nám milé nejen větším množství denního světla, kterého se nám konečně po dlouhé zimě dostává, ale také jako vhodné období pro nastolení nových režimových pravidel, pro zahájení žádoucích změn v našem životním stylu. Na jaře se tradičně prováděli různé očistné kúry.Zdravé hubnutí břicha
Hubnutí břicha není pro většinu z nás jen zásadní estetickou otázkou, ale je i velmi důležité z pohledu zdraví a metabolického syndromu. Nesledujte tudíž jen svou hmotnost a BMI, ale změřte si alespoň každé 2 měsíce kontrolně obvod pasu. Jestliže se nám michelinky rozjedou od prsou až k tříslům, máme snad i motivaci s tím začít něco dělat.Sladké chutě a jak na ně
Období pozdního léta je dle čínské medicíny spojováno s orgánovou kaskádou žaludek, slinivka břišní a slezina. V tomto čase je tedy třeba zmíněné orgány opečovávat, zbytečně nezatěžovat a dopřávat jim vhodné potraviny.Obiloviny – přehled základních druhů a doporučovaných postupů při vaření
Obiloviny by měly tvořit základ našeho jídelníčku. Během posledních několika desetiletí se nicméně tento pojem zúžil dominantně na pšeničnou mouku a výrobků zní, sčímž souvisí nejen rostoucí počet lidí, kteří mají vrozenou/získanou intoleraci pšeničné bílkoviny – lepku, nebo také právě rostoucí počet lidí s nadváhnou. Mnoho odborníků nabádá : „začněte vařit a konzumovat v našich zeměpisných šířkách tradiční obiloviny – tj. jáhly, pohanku, oves, kroupy a nejezte dokola jen pečivo, knedlíky a těstoviny“, tolik už se ale nepíše o správné nebo vhodné přípravě.